Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 92

Όχι άλλο γυναικείο κρέας…

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Κάνετε λάθος, κύριοι των media, για μας τις γυναίκες.
Δεν είμαστε το κρέας που θέλουν να παρουσιάζουν οι διαφημίσεις. Ούτε οι γυναίκες που θυσιάζουν κάθε σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και εγκεφαλικό κύτταρο προκειμένου να διαφημίσουν ανδρικά εσώρουχα ή κολόνιες. Δεν είμαστε οι ανεγκέφαλες που παρουσιάζονται ως αντικείμενα του σεξ και του καμουφλαρισμένου πορνό.

Οι αληθινές γυναίκες  δεν χρειαζόμαστε 15ποντους κοθόρνους για να δείξουμε ότι είμαστε ψηλότερες, κινδυνεύοντας να σπάσουμε κανένα αστράγαλο. Δεν  χρειαζόμαστε  μισό κιλό  «στόκο» για σπατουλάρισμα στο πρόσωπό μας και δεν τρέμουμε αν δούμε στη ζυγαριά κανένα παραπάνω γραμμάριο. Κι αν τρέμουμε, είναι από ανησυχία για την υγεία μας και όχι από το φόβο του μπικίνι στην παραλία. Αρνούμαστε να πλουτίσουμε τους πλαστικογιατρούς όταν  δούμε το «πόδι της χήνας»  στο μάτι μας και δεν τσιτώνουμε τα μάγουλα με  μπότοξ,  τόσο που γίνονται ένα με τα αυτιά στο τέλος.

Οι αυθεντικές γυναίκες δεν γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας  σε μπουζουκομάγαζα και δεν έχουμε ανάγκη για καμιά επανάσταση στους άντρες, χορεύοντας τσιφτετέλι πάνω σε τραπέζια με ηχητική υπόκρουση  Πάολας.

Ξέρουμε καλά ότι  κάποιες, κάποτε  σκοτώθηκαν σε δρόμους για να έχουμε  δουλειά και αμοιβή. Ποδοπατήθηκαν για να υπάρχει ισοτιμία στις σχέσεις μας με τους άνδρες. Για να μπορούμε να πάμε σχολείο. Για να μην μας βάζουν χέρι τα αφεντικά σαν να είμαστε κτήμα τους. Για να μην περπατάμε πίσω από τα γαϊδούρια, κουβαλώντας ξύλα στον ώμο. Για να μπορούμε να σπουδάσουμε. Για να έχουμε φωνή και δικαίωμα στις εκλογές. Για να κερδίσουμε το σεβασμό και την αξιοπρέπειά μας. Για να ξεφύγουμε από το Μεσαίωνα που έβλεπε τις γυναίκες μόνο ως αντικείμενα του πόθου. Για να αγαπάμε δυνατά και να αγαπιόμαστε το ίδιο. Για να μας αναγνωριστεί η δύναμη της σκέψης, της ψυχής, της μητρότητας, της αντοχής, της ικανότητας.

Τιμάμε λοιπόν αυτόν τον αγώνα.

Ξέρουμε ότι αν τον τιμήσουμε εμείς οι ίδιες, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να τιμήσουν την αξία μας και οι άλλοι. Άνδρες και γυναίκες.

Έχουμε μυαλό να ξέρετε. Έχουμε καρδιά. Αυτά χρειαζόμαστε να δουν οι άλλοι.

Ούτε τα ωραία μας οπίσθια, ούτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες  μας.

Ψεύτικες είναι στο κάτω- κάτω.  Και τίποτε καλύτερο από το αυθεντικό!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φτιάξε και πέταξε το δικό σου χαρταετό
You are here