Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 69

Πορτοκαλόπιτα

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Η πορτοκαλόπιτα είναι μια δροσιστική εύγευστη πίτα με πλούσιο άρωμα. Είναι εύκολη στην παρασκευή της, ακόμα και για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της κουζίνας!

Για την πορτοκαλόπιτα, λοιπόν, θα χρειαστούμε

½ κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 12 φύλλα)

250 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

½ ποτήρι νερού ξύσμα πορτοκαλιού

4-5 αυγά

Βούτυρο για τα φύλλα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και το λάδι. Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Σʼ ένα ταψί σουρώνουμε τα φύλλα σε λωρίδες και αφού τα τοποθετήσουμε το ένα δίπλα στο άλλο τα βουτυρώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς (για περίπου 40 λεπτά) μέχρι να ροδίσουν.

Το γλυκό μας πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι μας κρύο.

Το σιρόπι χρειάζεται μόνο 5 λεπτά βράσιμο. Έτσι τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τη φλούδα από το πορτοκάλι και τα βράζουμε 5 λεπτά. Όταν, λοιπόν, βγάλουμε το γλυκό ζεστό από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη.

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κούλουμα από τα χεράκια σας Ρεβιθοκεφτέδες »
You are here