Χαρακτηριστικά ζωδίων

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Κριός
Ως πρωτοπόρος του ζωδιακού, ο Κριός θέλει να είναι πρώτος σε όλα, απλός και άμεσος απέναντι στη ζωή.

Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη γι’ αυτό ξέρει να προχωράει πάντα μπροστά με μεγάλη αποφασιστικότητα.Το πάθος και ο ενθουσιασμός του είναι ανεξάντλητα. Γεννάει καινούργιες ιδέες με το πρακτικό του μυαλό και προσπαθεί μόνιμα να εξυπηρετεί τους στόχους του. Επειδή βαριέται με την ίδια ευκολία που συναρπάζεται, η μεγαλύτερη πρόκλησή του είναι να μάθει να είναι υπομονετικός και να τιθασεύει τον εγωισμό του. Χάρη στην ενεργητικότητά του και στο στοιχεία της Φωτιάς στη φύση του, ο Κριός είναι ειλικρινής, φιλόδοξος και αγωνίζεται με ζήλο στην εξυπηρέτηση ανώτερων σκοπών. Το σημείο του σώματος που αντιστοιχεί στον Κριό είναι το κεφάλι, γι’ αυτό συχνά υποφέρει από έντονους πονοκεφάλους. Λόγω της βιασύνης του έχει ροπή στα κοψίματα και τα μικροατυχήματα.

 

Ταύρος
Η υπομονή είναι αυτό που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα έναν Ταύρο και επειδή ανήκει στην ομάδα της Γης, το βασικό αίτημά του είναι τα υλικά αγαθά, η απόλαυση και η ασφάλεια. Όταν ένας Ταύρος έχει σταθερό εισόδημα και μια μόνιμη συντροφική σχέση, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Μια σταθερή, καθημερινή ρουτίνα τού παρέχει την ασφάλεια που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Ο Ταύρος είναι καλός ακροατής, δέχεται τις διαφορετικές γνώμες και επηρεάζεται από αυτές, αρκεί να μην του τις επιβάλλουν. Έχει γραμμένη στο DNA του την έννοια της κατοχής, ενώ ακόμα και η ιδέα της πίεσης που μπορεί να δεχτεί από κάποιον άλλο άνθρωπο μπορεί να βγάλει την πιο δεσποτική πλευρά του. Η Αφροδίτη, ως κυβερνήτης του ζωδίου, του δίνει μια γλύκα και ένα νωχελικό αισθησιασμό που μαγνητίζει τους άλλους. Το σημείο του ανθρώπινου σώματος που σχετίζεται με τους Ταύρους είναι ο λαιμός.

Δίδυμοι
Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο των Διδύμων είναι η προσαρμοστικότητά τους σε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις, δουλειές και περιβάλλοντα. Αν ένας Δίδυμος αναγκαστεί να παραμείνει σταθερός σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα, μπορεί κυριολεκτικά να μαραζώσει. Με κυβερνήτη τον Ερμή, έχει πάντα μια έντονη ανάγκη να εκφραστεί σε όλα τα επίπεδα και να επικοινωνήσει. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί Δίδυμοι εργάζονται στον κόσμο των Media και των επικοινωνιακών επαγγελμάτων. Γίνονται συμπαθείς αμέσως και είναι ευχάριστοι στις κοινωνικές τους συναναστροφές, παρά την καυστική τους ειρωνεία. Το μυαλό τους δε σταματά να εργάζεται πυρετωδώς, ακόμη και την ώρα που κοιμούνται. Συνήθως οι Δίδυμοι έχουν την τάση να ασχολούνται με πολλά και να περνούν από τη μια δραστηριότητα στην άλλη, με αποτέλεσμα η ημιμάθεια να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Έχουν ανάγκη από δυνατές φιλίες από τις οποίες αντλούν τη χαρά και τη ζωτικότητα για καινούργιες περιπέτειες. Τα χέρια, οι ώμοι, οι πνεύμονες και το νευρικό σύστημα είναι τα σημεία του σώματος που σχετίζονται με τους Διδύμους.

Καρκίνος
Ο Καρκίνος είναι ο πιο εσωτερικός, ο πιο τρυφερός και γλυκός στις εκφράσεις του από όλα τα ζώδια. Η Σελήνη, ως κυβερνήτης του Καρκίνου, τον κάνει να αναπτύσσει τα πιο «μητρικά» από όλους ένστικτα και τα πιο προστατευτικά. Έχει απίστευτα αποθέματα φυσικών αντοχών και γίνεται σκληρός εργαζόμενος, προκειμένου να έχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στους στόχους του. Διαθέτει πολύ αυξημένο ένστικτο και διαίσθηση και οι πιθανότητες να κάνει λάθος στις προβλέψεις του είναι πολύ μικρές. Η φαντασία του και ο συναισθηματικός του κόσμος είναι αχαλίνωτα και σε αυτό το σημείο χρειάζεται καθοδήγηση των δικών του ανθρώπων, αλλιώς γίνεται γκρινιάρης, παραπονιάρης και αρνητικός. Ο Καρκίνος γίνεται ένας ζεστός φίλος και ένας αισθαντικός εραστής. Ο παρορμητισμός του είναι το στοιχείο που πρέπει να ελέγξει για να μην τον βάλει σε μπελάδες. Το στήθος και το στομάχι είναι τα σημεία που αντιστοιχούν στον Καρκίνο.

Λέων
Ο Λέων είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς και διαθέτει πάντα τη δική του «αυλή», είτε μικρή είτε μεγαλύτερη. Φλογερός, δημιουργικός και ειλικρινής, έχει μεγάλη άνεση στο να κυβερνά, να διοικεί και να οργανώνει, όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και τις ζωές των άλλων. Ο Λέων λειτουργεί ως έμπνευση και πρότυπο για τους άλλους, ώστε να βελτιώσουν τις δικές τους ζωές. Λαμπερός και συνήθως ξεχωριστός στη φυσική του όψη με πλούσια κόμη, είναι γενναιόδωρος και κοσμικός, αλλά και νοητικός και δίκαιος. Απολαμβάνει τη χλιδή και την καλοπέραση και αρέσκεται να ξοδεύει πληθωρικά, ακόμα και όταν δεν έχει να ξοδέψει. Στην αρνητική του πλευρά, ο Λέων που κυβερνιέται από τον Ήλιο, μπορεί να γίνει αλαζόνας, επηρμένος και επιδεικτικός, χάνοντας το μέτρο. Η πλάτη και η καρδιά στο ανθρώπινο σώμα αντιστοιχούν στο Λέοντα, γι’ αυτό και πολλές φορές ξεχωρίζουν με το περήφανο βάδισμά τους.

Παρθένος
Ο Παρθένος είναι ο πιο απασχολημένος όλου του ζωδιακού. Περιτριγυρισμένος μονίμως από στόχους και ευθύνες, φροντίζει να γεμίζει τη μέρα του με δραστηριότητες. Δεν του είναι εύκολο να χαλαρώσει σχεδόν ποτέ. Με κριτικό και πρακτικό πνεύμα, έχει μια άνεση στο να συνθέτει και να οργανώνει τις λεπτομέρειες σε οποιοδήποτε θέμα καταπιάνεται. Είναι εξυπηρετικός, πρόθυμος, με έντονη την ανάγκη της προσφοράς στους άλλους. Θέσεις – κλειδιά σε γραμματείες είναι ό,τι πρέπει για τον πειθαρχημένο Παρθένο. Με κυβερνήτη τον Ερμή είναι πλασμένος να διαδίδει γνώσεις και πληροφορίες και να κινείται με ανεξάντλητη ενέργεια μέσα στην καθημερινότητα. Είναι δραστήριος και νευρώδης, γεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο του με ασχολίες που τον κρατούν απασχολημένο, συχνά, με χειρωνακτικούς τρόπους. Έχοντας ένα προσωπικό σύστημα αξιών διαλέγει πολύ προσεκτικά το σύντροφό του και τον περνά από πολλά τεστ πριν τον αποδεχθεί. Το πεπτικό σύστημα και τα έντερα αντιστοιχούν στο ζώδιο του Παρθένου.

Ζυγός
Η ισορροπία είναι αυτό που αναζητά διαρκώς ένας Ζυγός. Η αρμονική ζωή, η μελετημένη καθημερινότητα και οι διπλωματικές οδοί στα διλήμματα είναι αυτά που δίνουν στο ζώδιο αυτό τη συνήθως όμορφη «στρογγυλεμένη» όψη του. Ο Ζυγός δεν αντέχει τη μοναξιά, έχει ζωτική ανάγκη τις συναναστροφές και γι’ αυτό συχνά πέφτει θύμα της βιασύνης του επενδύοντας σε σχέσεις, που τελικά δε λειτουργούν. Η ηρεμία και η ειρήνη στην καθημερινότητά του είναι ζωτικής σημασίας για το ζώδιο αυτό. Παρορμητικός και δημιουργικός, ο Ζυγός με κυβερνήτη του την Αφροδίτη, έχει καλλιτεχνικές τάσεις οι οποίες αργά ή γρήγορα εκδηλώνονται είτε στο μικρόκοσμο της καθημερινότητάς του είτε ακόμα και σε πλατιά ακροατήρια. Είναι συνεργάσιμος και έχει ανάγκη την αλληλεπίδραση για να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό αλλά και να εκφράσει το εκλεπτυσμένο γούστο του. Γοητευτικός και ευχάριστος, είναι ο καλύτερος διπλωμάτης του ζωδιακού. Τα νεφρά και η μέση είναι τα όργανα που αντιστοιχούν στο Ζυγό.

Σκορπιός
Δυνατότερος σχεδόν από όλους στο ζωδιακό κύκλο, ο Σκορπιός έχει τόσα αποθέματα συναισθηματικής και φυσικής ενέργειας που μπορεί να βγει άνετα πρώτος σε οποιονδήποτε ανάλογο αγώνα με τους υπόλοιπους του ζωδιακού. Η εσωτερική ένταση του Σκορπιού είναι τεράστια, όπως και η ανεξάντλητη σεξουαλική προθυμία του. Το ζώδιο αυτό χαρακτηρίζεται και ως «σεξουαλικός καταστροφέας» λόγω της μοιραίας ανίκητης σχέσης του με τον ερωτισμό, που διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής του. Η εξάσκηση του σώματος και η διαρκής έκθεσή του σε φυσικές δοκιμασίες είναι ένας τρόπος εκτόνωσης της τεράστιας ενέργειας που κρύβει μέσα του. Λόγω του κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, το μυστήριο και ο σκοτεινός ψυχισμός χαρακτηρίζουν έναν Σκορπιό. Υπερβολικός στις αντιδράσεις του, αλλά και ακούραστος μαχητής, ο Σκορπιός βασίζει στη σταθερότητα των κινήσεών του την επιτυχία του. Τα γεννητικά όργανα αντιστοιχούν στο ζώδιο του Σκορπιού.

Τοξότης
Η ανταπόκριση στις προκλήσεις και η ανάγκη για ελευθερία έκφρασης είναι τα στοιχεία που συνοδεύουν τον Τοξότη. Η ρουτίνα και η επαναληπτικότητα μπορεί να τον «σκοτώσουν», αν δεν μπορεί να αποδράσει, αλλά συνήθως η εφευρετικότητά του τον βοηθάει να βρίσκει διέξοδο και να διατηρεί την ισορροπία του. Ο ενθουσιασμός του για το καινούργιο και η θετικότητα είναι μόνιμα στοιχεία στον Τοξότη, ο οποίος κυβερνάται από τον Δία, το μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού συστήματος. Είναι ένα ζώδιο με έφεση στη διανόηση, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, ενώ η ανάγκη του για το καινούργιο τον κάνει να παρατάει μια κατάσταση για να βρεθεί στην επόμενη γεμάτος χαρά. Η σχέση του με το σώμα του είναι εξίσου σημαντική με τη σχέση του με το πνεύμα του και όση ενέργεια καταναλώνει σε μια πύρινη συζήτηση, άλλη τόση θα προσφέρει στη σωματική άσκησή του. Τίμιος συνεργάτης και οραματιστής, ζωντανός και ευχάριστος, συνήθως καταλαβαίνει περισσότερα από όσο αφήνει να φανεί. Οι γοφοί και οι μηροί αντιστοιχούν στον Τοξότη.

Αιγόκερως
Σταθερά πατώντας στα πόδια του, ο Αιγόκερως χαρακτηρίζεται από την ασίγαστη επιμονή του, την πειθαρχία, την οργανωτικότητα και τη φροντίδα που προσφέρει αυθόρμητα μόνο σε όσους βρίσκονται συναισθηματικά κοντά του. Αποφασισμένος και φιλόδοξος, με κυβερνήτη τον Κρόνο, δεν είναι ο τύπος που θα επιδιώξει τα φώτα της δημοσιότητας, σίγουρα όμως θα θελήσει να αναρριχηθεί σε όποια «κορυφή» του παρέχει τα οφέλη που έχει ανάγκη. Μια χαρακτηριστικά εκκεντρική αίσθηση του χιούμορ διαπερνάει όλες τις εκφράσεις της ζωής του και μόνο όσοι αντέχουν στη σαρδόνια, ανελέητη αντιμετώπισή του, απολαμβάνουν το στυλ του. Με φυσική κατατομή, καλοφτιαγμένη και με αντοχές είναι ο ακούραστος εργάτης που έχει ανάγκη ένα συναισθηματικό στήριγμα στο πρόσωπο ενός συντρόφου για να κατευνάζει τις ανασφάλειές του. Τα γόνατα, οι κνήμες και οι γάμπες είναι τα όργανα που αντιστοιχούν στον Αιγόκερω.

Υδροχόος
Η ανεξαρτησία και η ατομικότητα του Υδροχόου είναι μοναδικές και αδιαπραγμάτευτες. Ευγενικός και πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου του ζητηθούν, ο Υδροχόος έχει μια πολύ ζωντανή και κινητική σχέση με την κοινωνία. Ο Υδροχόος είναι ο πιο απομονωμένος στο εσωτερικό του άνθρωπος, έχει ανάγκη να αποστασιοποιείται και κανείς ποτέ δεν είναι σίγουρος ότι τον έχει πραγματικά καταλάβει. Αυθεντικός και γενναιόδωρος, διατηρεί ένα αίσθημα δικαίου, αν και του είναι εξαιρετικά δύσκολο να μοιραστεί οτιδήποτε ή να θυσιάσει κάτι προς χάρη μια σοβαρότερης ανάγκης κάποιου άλλου. Κυβερνήτης του είναι ο Ουρανός, γι’ αυτό πολλοί Υδροχόοι κάνουν καριέρα ως επιστήμονες ή ως εξειδικευμένοι επαγγελματίες σε αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τη συνολική πορεία της ανθρωπότητας. Παρά τη σταθερότητά του ο Υδροχόος είναι εξαιρετικά πείσμων και απρόβλεπτος στις αντιδράσεις του και οι επιθυμίες του, όπως και οι δυσαρέσκειές του είναι απόλυτες. Ο αστράγαλος είναι το σημείο του σώματος που σχετίζεται με το ζώδιο αυτό.

Ιχθύες
Ο Ιχθύς χαρακτηρίζεται ως ο ρομαντικός ποιητής του ζωδιακού κύκλου. Άνθρωπος εύθραυστος, ευάλωτος, δεικτικός με μια ζωογόνο συναισθηματική δύναμη που είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα. Μαζί με το Δίδυμο και τον Τοξότη ανήκουν στα «διπλά» ζώδια, τα οποία έχουν διπλά χαρακτηριστικά, συχνά αντιφατικά μεταξύ τους. Όλη η πορεία των Ιχθύων είναι μια ατέρμονη αναζήτηση της ανάγκης και της εξασφάλισής της. Στην καλύτερη μορφή του ο Ιχθύς γίνεται ένας πρόθυμος συναισθηματικός υπηρέτης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη για ασφάλεια. Αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ένα δότη των αναγκαίων ψυχικών δυνάμεων που χρειάζεται ο σύντροφός του. Έχει ζωντανή και ανήσυχη φαντασία και συχνά «αποδρά» από την πραγματικότητα δημιουργώντας ένα ασφαλές νοητικό περιβάλλον. Οι εσωτερικές άμυνες των Ιχθύων είναι υποτυπώδεις και γι’ αυτό όταν νιώσει ότι κινδυνεύει, μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα προκειμένου να βρει τη χαμένη του ηρεμία. Το σημείο σώματος που αντιστοιχεί στους Ιχθύες είναι τα πόδια.

Φιλάνθη Δημητρούλια

Τελευταία άρθρα από τον/την Φιλάνθη Δημητρούλια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προβλέψεις ζωδίων 2010 Προβλέψεις ζωδίων 2011 »
You are here