ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΚΕΦΑΛΕΑΣ

Γνωστός μου από τα μαθητικά χρόνια, όπως και συγκατασκηνωτής μου. Αργότερα τον θυμάμαι σερβιτόρο και seciurita. Κατόπιν προκύπτει το γυαλί! Διαβάζοντας συνεντεύξεις του, πίστευα ότι είχε καβαλήσει το καλάμι.

Τον συνάντησα, όμως, από κοντά και κατάλαβα ότι ο Φαίδωνας παραμένει ένα χαμογελαστό και καλό παιδί. Δικός σας:

Πώς προέκυψε η τηλεόραση στη ζωή σου;
Όλα έγινα τυχαία. Μέσα σε μια μέρα. Μετά από ατέλειωτες ώρες casting, στο αμφιθέατρο του Alpha. Βαριόμουν τόσο πολύ, μάλιστα, που ήθελα να φύγω, γιατί ένιωθα ότι έχανα το χρόνο μου. Τελικά, όλα πήγαν πολύ καλά.

Στον «Καφέ με την Ελένη» πώς βρέθηκες;
Τυχερά είναι αυτά. Δεν ξέρω. Με επέλεξαν.

Παρακολουθούσες πριν την εκπομπή της;
Βασικά παρακολουθούσα την Ελένη. Μου άρεσε σε όλα της. Ήταν πολύ σέξι, αυθόρμητη και αληθινή. Άσε που έμπαινα και στο ί- ντερνετ κάποιες φορές για να τη βλέπω και να τη θαυμάζω.

Πες μας τη ζωή σου σε τίτλους
Ποιους τίτλους, μωρέ; Μήπως θες να λύσουμε και κανένα σταυρόλεξο; Ποιος νομίζεις ότι είμαι; Ο Μπαράκ Ομπάμα;

18ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο. Τι θυμάσαι από όλα αυτά;
Στο Δημοτικό θυμάμαι ένα δά- σκαλο που μας έδερνε στα χέρια με μια ξύλινη βέργα όταν δεν ήμασταν διαβασμένοι. Ακόμα, θυμάμαι ένα φίλο μου, που ερχόταν μονίμως αδιάβαστος, και μια μέρα την έσπασε στα χέρια του.
Στο Γυμνάσιο θυμάμαι τις καταλήψεις! Τότε επί Αρσένη ήταν, θυμάμαι, που είχαμε βάλει λουκέτο σε όλες τις εισόδους και για δύο μήνες δεν είχε πατήσει δάσκαλος το πόδι του εκεί μέσα. Εγώ με κάτι συμμαθητές μου είχαμε κατασκηνώσει, παίζαμε μπάλα, χουφτώνα- με τα κορίτσια, και το βράδυ που έρχονταν κάτι εξωσχολικοί, για να μας τη σπάσουν, πλακωνόμασταν στο ξύλο.
Στο Λύκειο θυμάμαι που παίρναμε τα μηχανάκια, φεύγαμε ό,τι ώρα θέλαμε, και επιστρέφαμε πάλιό,τι ώρα γουστάραμε...
Ακόμα ευγνωμονώ την κολλητή μου, την Πώλα. Ήταν απουσιολόγος, βλέπεις, τότε.

Φίλους από τότε έχεις κρατήσει;
Έχουμε χαθεί με τους περισσότερους. Έχουν περάσει και τα χρόνια βλέπεις...

Πηγαίναμε και στη Χριστιανική Στέγη;
Από τις ωραιότερες αναμνήσεις που έχω μέχρι σήμερα. Πες μου ότι δε θυμάσαι το καψώνι εκείνο που μας έκαναν ο αρχηγός και οι ομαδάρχες, όταν γύρω στις τρεις το πρωί μάς σήκωσαν άρον άρον από τα κρεβάτια μας, λέγοντάς μας ότι έγινε κατάβαση των Τούρ- κων στην Καλαμάτα, και παίρνοντας τα άκρως απαραίτητα (ένα μπουκάλι νερό ο καθένας μας), διανύσαμε μια απόσταση πέντε (;) χιλιομέτρων για να φτάσουμε ως το παρατηρητήριο, και να μας πουν ότι όλο αυτό ήταν μόνο μια πλάκα; Δεν ντρέπονται λίγο, ρε Παναγιώτη; Δε λες όμως! Η ανατολή από εκείνο το σημείο ήταν υπέροχη!

Security, σερβιτόρος, τι θυμάσαι από αυτές τις δουλειές;
Ως σερβιτόρος, αλλά και ως σεκιούριτι, θυμάμαι τα μικρά άσπρα χαρτάκια που μου έδιναν τα κορίτσια με το τηλέφωνό τους. Έχω τρελή αδυναμία στο ωραίο φύλο, βλέπεις. Θυμάμαι ακόμα όλους τους φίλους μου που έρχονταν κάθε μέρα και ο καφές ήταν πάντα κερασμένος από μένα. Δε λες πάλι καλά που δεν έβαλα μέσα το μαγαζί;

Σε κάποια εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στην πλατεία της πόλης μας είχες δουλέψει ως security;
Ναι. Με πλησίασε η Ελένη, μου έβαλε το μικρόφωνο στη μούρη και με ρωτούσε τι δουλειά έχω εγώ εκεί. Πιο σέξι από ποτέ.

Πότε και γιατί έφυγες από την καλαματα;
Είπα να πάω να σπουδάσω. Έτσι μια μέρα μάζεψα τα πράγματά μου, πήρα την οδοντόβουρτσά μου, και με μαντήλι καλαματιανό αποχαιρέτησα οικογένεια, φίλους, συγγενείς, σκυλιά, γατιά ...και πάει λέγοντας!

Είσαι συχνά κάτω;
Όταν δε δουλεύω, ναι. Είμαι Καλαμάτα.

Πες μας μια τυπική σου μέρα
Σηκώνομαι κατά τις 10, κάνω τη γυμναστική μου, το μπάνιο μου, συνεχίζω με τα baute μου, μου κάνουν μασάζ, διαβάζω την αθλητική μου εφημερίδα, τρώω ένα τέλειο πρωινό, έρχεται ο οδηγός με παίρνει με το αυτοκίνητο, πηγαίνω για ψώνια, τρώω έξω με φίλους. Μετά το φαγητό πάμε για μπιλιάρδο, και ύστερα παραλία, όπου μας περιμένει το σκάφος. Παίρνουμε τα jet ski, τα λιώνουμε και πάμε για μπάνιο. Επιστρέφουμε, τρώμε πίτσες, παίζουμε pro και το βράδυ έρχεται το ελικόπτερο για να μας πάρει και να πάμε Μύκονο για clubbing στο cavo. Κουράστηκες; Και να φανταστείς, δε σου τα είπα και όλα! Τι με ρωτάς μωρέ; Ό,τι κάνεις εσύ κάθεμέρα το κάνω και εγώ. Ξυπνάω στις 06.30 κάθε πρωί, και έπειτα ξεκινάει ο μαραθώνιος.

Πιστεύεις ότι ο Φαίδωνας έχει κα- βαλήσει το καλάμι ή είναι αυτό το προσιτό και χαμογελαστό παιδί που θυμάμαι από το σχολείο;
Μη λες βλακείες! Αν καβαλούσα καλάμι, τώρα δε θα έδινα συνέντευξη σε σένα- που ξέρεις πόσα περάσαμε μαζί- και στο Must, αλλά στο CNN και στον Λάρι Κινγκ. Για ποια καλάμια μου λες τώρα; Αυτά είναι για άλλους…

Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι ο κόσμος σε ζηλεύει;
Δεν καταλαβαίνω αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά αν γίνεται και απλά δεν το αντιλαμβάνομαι, κακό του κεφαλιού τους. Το γεγονός ότι δουλεύει κάποιος στην τηλεόραση, δε σημαίνει ότι αυτόματα είναι και ευτυχισμένος!

Όταν είπα ότι θα σε συναντήσω, μου είπαν να σε ρωτήσω αν έχεις σχέση τώρα και ποια είναι η ιδανική γυναίκα για σένα.
Δεν έχω σχέση. Και για να μη σου λέω μαλακίες, εννοείται ότι πρώτα κοιτάω την εξωτερική εμφάνιση και μετά αυτό θα ήθελα να συν- δυάζεται με ένα καλό χαρακτήρα. Το πρώτο, πάντως, που κοιτάω σε μία γυναίκα είναι τα … οπίσθια. Το μάτι μου πέφτει εκεί- κατά λάθος!

Τι πιστεύεις ότι έχει η Ελένη Μενεγάκη και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να τη ρίξει από την κορυφή;
Η συνέπειά της, η εξυπνάδα της, το ένστικτό της, το ότι πατάει συνεχώς στη γη και δεν έχει ξεφύγει ποτέ.

Ανταγωνιστικές σας εκπομπές παρακολουθείς;
Αφού την ίδια ώρα μεταδιδόμαστε και εμείς, πώς να τις δω; Δεν έχω dvd recorder!

Δική σου εκπομπή θα ήθελες να κάνεις; Αν ναι, τι style;
Κάποια στιγμή, ναι. Είναι θεμιτό νομίζω και θα ήταν υποκρισία να σου έλεγα ότι δεν έχω φιλοδοξίες. Μακάρι να τα καταφέρω κάποια στιγμή, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Το τι θα είναι αυτό, ακόμη δεν έχω τολμήσει καν να το ονειρευτώ.

Άμεσα σχέδιά σου;
Να κολυμπήσω με το δίδυμο αδελφό μου στη Στούπα!

Ένα σχόλιο για τα παρακάτω άτομα:
ΜΕΝΕΓΑΚΗ: Θεά! Θεά! Θεά!
ΚΑΓΙΑ: Γεννήθηκε την ίδια μέρα με μένα, είναι καρκινάκι, άρα μάλλον πολύ ευαίσθητη.
ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Επαγγελματίας. Τα ρεπορτάζ που έκανε χρόνια στους δρόμους τον βοήθησαν να γίνει αυτό που σήμερα είναι.
ΕΦΗ ΘΩΔΗ: Η ιέρεια των πανηγυριών και του δημοτικού μας τραγουδιού. Δε θα σταματήσει ποτέ να παραμένει η αγαπημένη του κόσμου, παρά τα όσα πέρασε τελευταία.
ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πανέξυπνος.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

You are here