ΝΑΣΤΙΑ ΒΡΑΧΑΤΗ

..μια Καλαματιανή ηθοποιός που, αν και νέα στο χώρο της υποκριτικής, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Έφυγε για να σπουδάσει αρχαιολόγος, αλλά τελικά βρέθηκε στο πλευρό του Θοδωρή Αθερίδη,

τον οποίο θεωρεί δάσκαλό της.Φέτος περιοδεύουν μαζί, ανεβάζοντας την παράσταση η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» σε όλη την Ελλάδα.

 

Πώς και αποφάσισες να μπεις στο χώρο της υποκριτικής;
Ήταν κάτι που πάντα ήξερα μέσα μου ότι ήθελα να κάνω, απλά δεν το είχα πάρει απόφαση. Αφορμή στάθηκε ένα τηλεφώνημα από τη φίλη μου τη Βάσω, που μου πρότεινε το Θέατρο των Αλλαγών και την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησα μαθήματα.

Ήταν όνειρό σου να γίνεις ηθοποιός;
Ναι, ήταν όνειρό μου από παιδί. Μου αρέσουν οι αλλαγές γενικά στη ζωή μου κι αυτός ο χώρος μού δίνει τη δυνατότητα να πειραματίζομαι και να ανακαλύπτω καινούργιες πτυχές του εαυτού μου.

Ποια η μέχρι τώρα πορεία σου;
Έχω κάνει κάποιες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Συμμετείχα στο «Λάκη το Γλυκούλη» για δύο σεζόν και πρόσφατα στη θεατρική παράσταση «8 Θανάσιμα Αμαρτήματα» στο Θέατρο του Ήλιου. Όπως καταλαβαίνεις, είναι νωρίς να μιλάμε για πορεία. Αισθάνομαι, όμως, τυχερή που στα πρώτα μου βήματα συμμετέχω σε μία δουλειά του Θοδωρή Αθερίδη.

Τηλεόραση, θέατρο, κινηματογράφος. Τι από αυτά προτιμάς;
Κινηματογράφο δεν έχω κάνει ακόμα. Το θέατρο, βέβαια, είναι η μεγάλη μου αγάπη, αλλά και στην τηλεόραση μπορεί να γίνουν πολύ καλές δουλειές.

Έχει παρατηρηθεί ότι ξαφνικά μπορεί να κοπούν σειρές. Κάνε μου ένα σχόλιο πάνω σε αυτό;
Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» και το δικό μας επάγγελμα. Εφόσον γίνονται μειώσεις και στους υπόλοιπους κλάδους, δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την τηλεόραση. Δυστυχώς, φέτος και πιθανώς τα επόμενα χρόνια, οι σειρές θα είναι πολύ λίγες.

Τι ρόλους προτιμά να υποδύεται η Νάστια;
Δεν έχω συγκεκριμένη γκάμα. Μου αρέσει να υποδύομαι ρόλους διαφορετικούς μεταξύ τους. Είναι πολύ όμορφο κάθε φορά να ανακαλύπτεις κάτι διαφορετικό για τον κάθε χαρακτήρα και για τον εαυτό σου ταυτόχρονα!

Φέτος συνεργάζεσαι με δύο μεγάλα ονόματα του χώρου. Πώς βρέθηκες σε αυτό το θεατρικό;
Ο Θοδωρής Αθερίδης είναι χρόνια δάσκαλός μου. Όταν, λοιπόν, αποφάσισε να ανεβάσει τη «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι», θεώρησε ότι ταιριάζω για το ρόλο της Μπιάνκα, μου το πρότεινε και ασφαλώς δέχτηκα!

Μίλησέ μας λίγο για τη παράσταση που παίζετε τώρα.
Ο Μπατίστα έχει 2 κόρες, την Κατερίνα και την Μπιάνκα. Η Κατερίνα είναι μία δύστροπη κοπέλα, που αρνείται να υποταχθεί στους κανόνες της εποχής. Μέχρι που εμφανίζεται ο Πετρούκιος. Είναι ο μόνος που τολμά να παντρευτεί την Κατερίνα και ο μόνος που... καταφέρνει να την ημερώσει.

Ποιος είναι ο ρόλος σου στην παράσταση;
Υποδύομαι την Μπιάνκα, τη μικρή αδελφή της Κατερίνας (Σμαράγδα Καρύδη), που πολιορκούν διάφοροι μνηστήρες, αλλά δεν μπορεί να παντρευτεί έως ότου αποκατασταθεί η αδελφή της.

Πώς είναι η συνεργασία σου με τη Σμαράγδα και τον Θοδωρή;
Η Σμαράγδα και ο Θοδωρής είναι δύο άνθρωποι που εκτιμώ και θαυμάζω πολύ. Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργάζομαι μαζί τους. Δίπλα τους μαθαίνω πολλά, με συμβουλεύουν και με στηρίζουν στο ξεκίνημά μου.

Πόσο κουραστικό είναι που κάνετε περιοδεία;
Η περιοδεία είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Παρʼ όλη την κούραση των συνεχών μετακινήσεων, θεωρώ ότι, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα.

Στις 31 Αύγουστου θα βρεθείς να παίξεις στην Καλαμάτα. Πώς αισθάνεσαι γιʼ αυτό;
Με χαροποιεί ιδιαίτερα που θα βρεθούμε στην Καλαμάτα! Είναι πολύ σημαντικό για μένα που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω στην πόλη που μεγάλωσα!

Τι σχέση έχεις με την Καλαμάτα;
Είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Την αγαπώ πολύ και την επισκέπτομαι σε κάθε ευκαιρία!

Στην Καλαμάτα έχεις παίξει κάπου;
Όχι. Δε μου έχει δοθεί η ευκαιρία ακόμα. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον.

Στο ΔΗΠΕΘΕΚ θα ήθελες να παίξεις;
Αν και λείπω χρόνια από την Καλαμάτα γνωρίζω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και θα ήθελα να συμμετάσχω στο μέλλον σε κάποια παράσταση!

Υπάρχουν ηθοποιοί που θαυμάζεις και θα ήθελες να συνεργαστείς;
Δεν μπορώ να αναφέρω κάποιον συγκεκριμένα. Υπάρχουν πολλοί. Άλλωστε, το όνειρο κάθε νέου ηθοποιού είναι να συνεργάζεται με ανθρώπους που θαυμάζει.

Λένε ότι αυτός ο χώρος απαιτεί γέρο στομάχι. Είναι κάτι που έχεις αντιληφθεί;
Για να πούμε την αλήθεια, αυτός ο χώρος είναι δύσκολος. Για να αντέξεις πρέπει να έχεις μάθει να δέχεσαι και την απόρριψη. Αλλά νομίζω ότι χρειάζεται γερό στομάχι ούτως ή άλλως στη ζωή.

Ποια τα σχέδιά σου;
Κατʼ αρχάς, θέλω να τελειώσω τις σπουδές μου στην Αρχαιολογία, τις οποίες άφησα στη μέση λόγω της υποκριτικής. Παράλληλα, από Οκτώβρη θα συνεχιστούν οι παραστάσεις με τα «8 Θανάσιμα Αμαρτήματα».

Σπουδάζεις αρχαιολόγος; Μπορεί να σε δούμε, λοιπόν, με την αρχαιολογική σκαπάνη, σε ένα σχολείο ή προτιμάς την υποκριτική;
Σαφέστατα προτιμώ την υποκριτική, αν και ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να στα φέρει η ζωή!

Πες μου ένα τρελό σου όνειρο;
Δεν κάνω τρελά όνειρα. Προτιμώ να βάζω στόχους για να μπορώ να τους πραγματοποιώ.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

You are here