ΑΝΔΡΕΑΝΗ ΤΣΑΦΟΥ

Έφυγε από την Καλαμάτα για να σπουδάσει νοσηλεύτρια, ωστόσο το μικρόβιο του modeling υπήρχε στο μυαλό της. Όμως, δεν ξεκίνησε σωστά.

Έτσι τα παράτησε, για να βρεθεί στη συνέχεια στο Super Deal. Από εκεί στράφηκε και πάλι στο modeling. Ήταν, δηλαδή, της μοίρας της. Φέτος κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο Playgirl στα Playmate.

Ήσουν από εκείνα από τα κορίτσια που πάντα έλεγαν ότι θέλω να γίνω μοντέλο;
Στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα υπήρχε. Λόγω του ύψους, συνέχεια άκουγα από τους άλλους «γιατί δεν πας να γίνεις μοντέλο;». Επειδή, όμως, μεγάλωσα στην Καλαμάτα, δεν ήξερα ακριβώς το χώρο του modeling και τις απαιτήσεις του, έπρεπε λοιπόν να το εξετάσω καλά και με προσοχή.

Πότε έφυγες από την Καλαμάτα; Έχεις κρατήσει φιλίες εδώ;
Έφυγα από την Καλαμάτα, αφού τέλειωσα το Λύκειο και πέρασα στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Νοσηλευτικής. Ανέβηκα να σπουδάσω, λοιπόν. Έχω κρατήσει, όμως, παιδικές μου φίλες, τις οποίες βλέπω και εμπιστεύομαι, ακόμα και με κάποιους συμμαθητές μου έχω επαφή, αλλά όχι τόσο συχνή. Ξέρω αρκετά άτομα από την Καλαμάτα, αλλά λόγω της πορείας μας, τα ενδιαφέροντά μας έχουν αλλάξει και δεν έχουμε πια τόση οικειότητα. Είναι φυσιολογικό.

Πότε και πώς αποφασίζεις να μπεις στο χώρο του μόντελινγκ;
Τον πρώτο χρόνο στην Αθήνα, ύστερα από την παρότρυνση και επιμονή μιας συμφοιτήτριάς μου, ψάξαμε για πρακτορείο μοντέλων. Όμως, απευθυνθήκαμε σε λάθος πρακτορείο, γιατί στην πορεία αποδείχτηκε ότι αυτός που το είχε, ήθελε απλά να ικανοποιήσει τις «ορέξεις» του για συντροφιά. Ευτυχώς, το συνειδητοποίησα γρήγορα και απογοητεύτηκα. Είπα «δεν είναι αυτός ο χώρος για τη δική μου ανατροφή». Την επομένη χρονιά, όμως, δουλεύοντας σε ένα συνοικιακό μπαράκι, ο dj που ερχόταν ανά διαστήματα ήταν και dj στο Super Deal. Μου είπε, λοιπόν, να πάω στο casting που γινόταν για το Super Deal και του απάντησα «ναι», απλά για να τον αποφύγω. Επέμενε, όμως, όσο δεν πήγαινα και περνούσε ο καιρός. Έτσι μετά από 4 μήνες αποφάσισα να τον ακούσω και πήγα στο τελευταίο casting. Αυτή ήταν η αρχή. Με πήραν κατευθείαν. Πήγα και έμεινα. Κατάλαβα ότι τώρα βαδίζω σωστά. Στο Super Deal έμαθα και από τις άλλες κοπέλες, που ήταν πιο έμπειρες στο χώρο του modeling, πού πραγματικά πρέπει να κοιτάξω για να ξεκινήσω να δουλεύω ως μοντέλο.

Υπήρξαν κάποιοι που σε ενθάρρυναν ή σε αποθάρρυναν για αυτή την απόφαση;
Η οικογένειά μου από την αρχή ήταν δίπλα μου. Ίσως, όμως, τώρα που το σκέφτομαι, στην αρχή να μην πίστευε ότι θα το συνέχιζα και ότι πραγματικά αγαπώ το modeling. Τώρα πια το έχω σιγουρέψει. Κάποια άτομα πέταξαν «κακιούλες», τις οποίες ποτέ δεν υπολόγισα. Έκανα δυνατές φιλίες σ’ αυτό το χώρο και, μάλιστα, τις διατηρώ ακόμα και σήμερα. Η περσινή Playgirl 2009 Εύα Δελλή είναι από τις καλύτερές μου φίλες.

Ισχύει ότι σε αυτό το χώρο για να «ανέβεις χρειάζεται να κατέβεις»;
Αυτό ισχύει για τις περισσότερες δουλειές καθώς και για διάφορες περιστάσεις της ζωής μας. Στο συγκεκριμένο χώρο, του modeling, κυρίως για ένα παιδί που έχει μεγαλώσει σε επαρχία, είναι αρκετά κουραστικό, τουλάχιστον στην αρχή, θέλει πολύ υπομονή και επιμονή. Έλιωσα αρκετά παπούτσια πηγαίνοντας σε casting και έφαγα αρκετές πόρτες- ευκαιρίες.

Από άποψη διατροφής και γυμναστικής, τι θυσίες θέλει;
Είτε είσαι μοντέλο είτε όχι, πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε την εμφάνισή μας, γιατί καλώς ή κακώς είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζουμε στους γύρω μας. Δεν πρόκειται να σου πουν τι θα φας ή τι δε θα φας. Είναι καθαρά στην κρίση σου. Λαμπερός, γεμάτος ζωή άνθρωπος είναι το καλύτερο. Το ίδιο και με τη γυμναστική, όχι υπερβολές.

Εσύ, δηλαδή, τι τρως μια συνηθισμένη μέρα;
Θέλω να μου γίνει τρόπος ζωής και για το μέλλον μου η υγιεινή διατροφή και η άσκηση. Λόγω του ότι είμαι πολλές ώρες στους δρόμους, μου είναι λίγο δύσκολο έχω συγκεκριμένη διατροφή. Όταν έχω χρόνο, πάω γυμναστήριο. Προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μού επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Με κάνει να νοιώθω καλά η γυμναστική.

Γενικά μια συνηθισμένη μέρα σου τι περιλαμβάνει;
Μια συνηθισμένη μου μέρα; Σχεδόν καμία μου μέρα δεν είναι όμοια με την άλλη. Φέτος το χειμώνα ξυπνούσα απ’ τις 6:00 το πρωί για την πρακτική μου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ως φοιτήτρια Νοσηλευτικής. Έπειτα έτρεχα στα casting που μ’ έστελνε το πρακτορείο και γύρω στις 7:00 το απόγευμα επέστρεφα σπίτι, ώστε να ξεκουραστώ για μια ώρα και να πάω γυμναστήριο μετά. Αν τύχαινε να έχω κλείσει δουλειά, μου γέμιζε σχεδόν ολόκληρη τη μέρα. Υπήρχαν φορές που απουσίαζα από την πρακτική μου. Πολλές φορές έπρεπε να πάω σε διάφορα καλέσματα και event, γεγονός ευχάριστο αλλά και κουραστικό, γιατί έχανα ώρες από τον ύπνο μου. Πέρασα έναν από τους πιο δύσκολους και κουραστικούς χειμώνες, προσπαθώντας να προλάβω σε μια μέρα πρακτική – δουλειά – υποχρεώσεις. Τα κατάφερα όμως!

Τι συνεργασίες έχεις κάνει μέχρι σήμερα;
Super Deal, Μόδα στο πρωινό του Ant1, Fashion week exclusive, fashion shows σε Αθήνα, Κύπρο και υπόλοιπη Ελλάδα, διαφημίσεις στην τηλεόραση, συνεργασίες με σημαντικούς σχεδιαστές όπως: Τσέλιο, Ασλάνη, Κωστέτσο, Κοτέντο, Χολέβα, Κωσταρέλο, Σήλια Κριθαριώτη, Ζούλια, Μανιάτη, Βρεττό Βρεττάκο Φαλιάκο, Kathy Heindel και πολλούς άλλους.Σημαντική ήταν και η συμμετοχή μου στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία, όπου και στέφθηκα με τον τίτλο της «Miss Πελοπόννησος».Πιο πρόσφατη σημαντική δουλειά μου είναι η φωτογράφηση για το εξώφυλλο του Playboy.

Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα έχει επηρεάσει το δικό σας χώρο (αμοιβές-επιδείξεις κ.λπ.);
Έχει αρχίσει, δυστυχώς, να επηρεάζει η οικονομική κρίση και φαίνεται παντού. Στο χώρο του modeling φαίνεται από τις πληρωμές, τις αμοιβές και τα casting, που είναι όλο και λιγότερα.

Θεωρείς ότι οι επώνυμοι οίκοι πρέπει να κατεβάσουν τις τιμές τους, ώστε τα ρούχα τους να είναι πιο προσιτά;
Ίσως όχι, γιατί αυτή η τιμή είναι απόδειξη της ποιότητάς τους και του κόπου τους, ώστε ν’ αναγνωριστεί και να φτάσει ως εδώ.Υπάρχουν, όμως, πολλές ευκαιρίες να τα αγοράσουν όλοι σε περίοδο εκπτώσεων, οπότε οι τιμές πέφτουν αρκετά.

Ουσιαστικά πουλάς αυτό που είσαι, σε αγχώνει ότι έχεις μια ημερομηνία λήξης;
Ημερομηνία λήξης παντού υπάρχει. Εμένα μ’ ενδιαφέρει να έχω ανοδική πορεία και όταν δε θ’ ασχολούμαι πια, να λένε ότι πέρασε ένα επιτυχημένο μοντέλο και επαγγελματίας.Ευτυχώς, τελειώνω και τη σχολή μου ώστε να πάρω το πτυχίο μου και να πατάω με περισσότερη ασφάλεια στα πόδια μου, αν μου χρειαστεί. Μάθε τέχνη και άσ’ την και αν πεινάσεις πιάσ’ την.

Ποια η άποψή σου για τις επεμβάσεις αισθητικής;
Είμαι υπέρ των επεμβάσεων αισθητικής όταν γίνονται για να διορθώσουν ατέλειες. Διαφωνώ, όμως, με τις επεμβάσεις αυτές όταν οδηγούν στην υπερβολή και μπορεί να σε καταστρέψουν. Όσο πιο φυσική φαίνεται μια αισθητική επέμβαση, τόσο πιο επιτυχημένη και αξιέπαινη είναι.

Playmate 2010
Πώς αποφάσισες να πας σε αυτά τα καλλιστεία;

Τα Playmate είναι σαν ένα «πτυχίο» όπως το λέω, ένα σκαλοπάτι παραπάνω στη δουλειά μου. Μέσα από το playmate έχουν βγει και αναδειχθεί σημαντικά μοντέλα. Ευελπιστώ να ανοιχτούν επιπλέον πόρτες στο χώρο του modeling. Με αυτά τα κριτήρια πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στο διαγωνισμό Playmate. Είναι και μια εμπειρία παρ’ όλα αυτά.

Είχες κάποιες αντιδράσεις, ας πούμε, από την οικογένειά σου ή από μια σχέση σου (αν υπάρχει);
Ευτυχώς είμαι τυχερή, ήταν μαζί μου και με υποστήριξαν.

Αν η σχέση σου, σου έλεγε «αν πας χωρίζουμε», τι θα έκανες;
Θα χώριζα απογοητευμένη και με μαυρισμένη καρδιά, γιατί αυτό θα μου έδειχνε ότι δεν είναι ο άνθρωπός μου, που ενδιαφέρεται πραγματικά να προχωρήσω στη δουλειά μου.

Ο ιδανικός άντρας για σένα είναι…
Ιδανικός είναι αυτός που σέβεται τη δουλειά μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου, εμένα ως προσωπικότητα, αλλά ταυτόχρονα σέβεται και τον εαυτό του, που είναι δημιουργικός με θετική ενέργεια και χιούμορ.

Επιστρέφω στα playmate… Πολλοί είπαν ότι «ξίνισες τα μούτρα σου» για το αποτέλεσμα, θεωρείς ότι αδικήθηκες;
Ξίνισα; Ήταν κάτι που έγινε αυθόρμητα. Ήθελα, όπως όλες μας, να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Όλες ήταν όμορφες και με προοπτικές. Δε θα χρησιμοποιήσω τη λέξη «αδικήθηκα», αλλά ότι δεν εκτιμήθηκα σωστά ίσως. Μιλώντας αντικειμενικά, στο μαγιό και στην απάντησή μου στη φάση των ερωτήσεων, όπου δέχτηκα και συγχαρητήρια, είχα πραγματικά μεγάλο προβάδισμα, το οποίο μάλλον δεν εκτιμήθηκε. Δεν κοιτάζω πια πίσω, απλά θα εκμεταλλευτώ σωστά αυτό που κέρδισα, τον τίτλο Playmate, και θα τον ανεβάσω με τη δουλειά μου. Είμαι ευχαριστημένη και θετική παρ’ όλα αυτά.

Πες μας τα σχέδιά σου;
Θέλω να έχω μια ανοδική πορεία στο modeling, να δοκιμάσω και - γιατί όχι - να επιτύχω και στο εξωτερικό. Να πάω στο εξωτερικό για modeling, να ζήσω αυτή την εμπειρία και μακάρι να επιτύχω!

Όσον αφορά στη Νοσηλευτική, μπορεί να σε δούμε με στολή νοσηλεύτριας σε κάποιο νοσοκομείο;
Για το άμεσο μέλλον δε νομίζω. Τελείωσα την πρακτική μου λίγο μετά το Πάσχα, αλλά θα αργήσω να ξαναφορέσω αυτή τη στολή, γιατί είναι σε πρώτη γραμμή το modeling. Αν αλλάξει κάτι, όμως, θα σας το πω χι χι!!

Κάτι τελευταίο από εσένα:
Ευχαριστώ πολύ την Καλαμάτα που ήταν δίπλα μου, με υποστήριξε και συνεχίζει να με υποστηρίζει. Τον Ιούλιο του 2010 θα με δείτε στην πρώτη μου γυμνή φωτογράφηση στο Playboy. Θα σας αρέσω… Φιλάκια.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

You are here