ΜΑΡΤΣΕΛΟ ΛΕΚΟΜΤ

Από μηχανικός στα ... καράβια, πρωταγωνιστής στο “Κόκκινο Δωμάτιο”

 

Τι σχέση έχεις με την Καλαμάτα;
Κατάγομαι από την Καλαμάτα.Γεννήθηκα, βέβαια, και μεγάλωσα στην Αθήνα.Τελειώνοντας το Δημοτικό, όμως, εγκατασταθήκαμε
με τη μητέρα μου στο Πεταλίδι και τελειώνοντας το Γυμνάσιο, μετακομίσαμε στην Καλαμάτα, όπου και τελείωσα το Λύκειο.

Πώς και ηθοποιός;
Ήταν παιδικό όνειρο, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αφού περιπλανήθηκα πρώτα σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.


Το «Κόκκινο δωμάτιο» πώς προκύπτει;
Η απόφασή μου να σπουδάσω υποκριτική με έφερε στη σχολή «Το Θέατρο των Αλλαγών». Εκεί, από τη δεύτερη εβδομάδα κιόλας,
έμαθα για μία ακρόαση που έκαναν για έναν καινούργιο ρόλο στη σειρά«Το Κόκκινο Δωμάτιο». Πήγα και τα υπόλοιπα πήραν
γρήγορα το δρόμο τους.

Πώς είναι τα γυρίσματα;
Τα γυρίσματα, ειδικάγια μένα, που είμαι στο ξεκίνημα, είναι μία ευχάριστη αλλά και υπεύθυνη διαδικασία, την οποία, ευτυχώς, μοιράζομαι με συνεργάτες  που έχουν εμπειρία και όρεξη για δουλειά. Το γύρισμα απαιτεί πολλούς ανθρώπους (σκηνοθέτη, ηθοποιούς, τεχνικούς, ανθρώπους της παραγωγής), οι οποίοι πρέπει να συντονίζονται για να βγει το ημερήσιο πρόγραμμα.
Η δουλειά μου ως ηθοποιός είναι πρωτίστως να έχω μελετήσει το ρόλο μου και κατάτη διάρκεια του γυρίσματος να συντονίζομαι
με τις υποδείξεις του σκηνοθέτη.

Πώς σε βλέπουν οι παλιοί του σίριαλ;
Επειδή τυχαίνει να είμαι ο μικρότερος σε ηλικία αλλά και σε εμπειρία στη σειρά, όλοι με αντιμετωπίζουν γλυκά, ως «το μικρό της παρέας», και προσπαθούν να μου μεταδώσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Ποιον ή ποιους ηθοποιούς θαυμάζεις;
Θα σου πω για κάποιον από το χώρο του κινηματογράφου, του οποίου την καριέρα και στάση ζωής έχω παρακολουθήσει και εκτιμήσει. Κι αυτός είναι ο Johnny Depp.

Σε αναγνωρίζουν;
Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλάόταν γίνεται, νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Γράφουν ή λένε για σένα και πώς αντιδράς;
Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι, κυρίως, μέσα από το «fan club» και το «myspace», όπου διαβάζω τα σχόλια των τηλεθεατών της σειράς για την απόδοσή μου. Είναι ευνόητο ότι όποτε αυτάτα σχόλια είναι θετικά,αισθάνομαι ικανοποίηση.

Φοβάσαι τη σάτιρα και τα κακά σχόλια;
Φυσικά. Στο χώρο που βρίσκομαι η προσπάθεια όλων είναι να αποκομίζουν θετικάσχόλια γι’ αυτό που κάνουν. Δε νομίζω ότι εγώ θα μπορούσα να αποτελέσω εξαίρεση.

Ποια τα άμεσα σχέδιά σου;
Αρχικά, πρέπει να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα στο «Κόκκινο Δωμάτιο».Ύστερα, έχω σκοπό να ξεκουραστώ το καλοκαίρι, ενώ από Σεπτέμβρη ξεκινάω γυρίσματα για τη νέα μου τηλεοπτική σειρά.

Βλέπεις τηλεόραση;
Ελάχιστα, κυρίως ταινίες στο «Filmnet» αργάτο βράδυ, κι αυτό επειδή δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο.

«Κόκκινο» δωμάτιο βλέπεις;
Α ναι… Ξέχασα να σου πω πριν ότι κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22:00 βρίσκω ελεύθερη μια ώρα για να δω «Το Κόκκινο Δωμάτιο» με τα φιλαράκια μου (γέλια).

Σε ποιο σίριαλ από τα παλιά θα ήθελες να είχες παίξει;
Θα αναφέρω τα δύο και μοναδικά σήριαλ που έχω παρακολουθήσει από την αρχή έως το τέλος και έχω συνολική εικόνα: «Οι Απαράδεκτοι» και «Οι Δύο Ξένοι».

Ο Μαρτσέλο από τη μέρα που βγήκε στο γυαλί έχει αλλάξει;
Για να υφίσταται αλλαγή ενός ανθρώπου πρέπει να γίνει αντιληπτή από κάποιον άλλον. Τα άτομα του περιβάλλοντός μου δεν έχουν εκφράσει κάτι τέτοιο και εγώ, προσωπικά, δεν έχω αντιληφθεί καμία αισθητή, τουλάχιστον, αλλαγή στη συμπεριφορά μου.

Θέατρο θα κάνεις;
Το Θέατρο το αντιμετωπίζω σαν άλλη μία εκδήλωση της Τέχνης που υπηρετώ. Προς το παρόν, όμως, ασχολούμαι με την τηλεόραση, που είναι κάτι που αγαπάω πολύ και προσπαθώ να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Αν και μου έχουν ήδη γίνει δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις, απέφυγα προς το παρόν τουλάχιστον να μπω σε αυτήν την ωραία περιπέτεια του Θεάτρου. Θέση μου είναι κάθε φορά να ασχολούμαι με ένα πράγμα, στο οποίο και να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου
και του χρόνου μου.

Καλαμάτα έρχεσαι πια;
Αυτήν την περίοδο, επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είναι πολλές,δε βρίσκω εύκολα χρόνο. Όμως, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθώ την Καλαμάτα, το κάνω με ιδιαίτερη χαρά.

Στην Καλαμάτα πού βγαίνεις;
Επειδή επισκέπτομαι την Καλαμάτα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι λογικό να θέλω να βρίσκομαι γενικάκοντάστη θάλασσα, είτε για να κολυμπήσω,είτε για να πιω ουζάκια με τους φίλους μου, είτε για να περπατήσω στην υπέροχη παραλία. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, είμαι στο HOBΟ (γέλια).

Ο Μαρτσέλο πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή πού ήταν;
Το φανταζόσουν όλο αυτό; Πριν ένα χρόνο, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να ήμουν σε κάποια πόλη του Μεξικό, δουλεύοντας ως μηχανικός σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Αν το ρήμα ονειρεύομαι είναι συνώνυμο του ρήματος φαντάζομαι,τότε η απάντησή μου είναι, ναι… το φανταζόμουν.

 

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

You are here