Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 69

Καρμπονάρα

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και ναι, από αυτό το μήνα το must έχει ξανά και μαγειρική για αρχάριους! Ξεκινάμε από τα απλά και τα εύκολα. Αν πιστεύεις ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παραγγείλεις πίτσες και σουβλάκια ή, έστω, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να τηγανίσεις ένα αβγό, τότε κάνεις λάθος

!Μπορείς κι εσύ να γίνεις ένας MUSTer Chef.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κατσαρολικά, πολλή θέληση, άντε και λίγη επιμονή (δεν πειράζει αν καμιά πατατούλα γίνει καρβουνάκι, γούρι γούρι).
Και εννοείται, όλα αυτά σε λίγο χρόνο και με λίγα ευρουλάκια!Λέω να ξεκινήσουμε με μια καρμπονάρα!

 

Για 2 άτομα, λοιπόν, θα χρειαστείς:
1/2 πακέτο μακαρόνια
1 κουτί κρέμα γάλακτος
100 γρ. μπέικον ή πάριζα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
70 γραμμάρια τριμμένο τυρίΚόστος, όσο ο καφές σας.
Φοράμε πάντα την ποδιά μας, ώστε, σε περίπτωση ατυχήματος, να είμαστε καλυμμένοι...
Παίρνουμε τα μακαρόνια νούμερο 6 κατά προτίμηση (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πέννες και, για τους λάτρεις του τυριού, τορτελίνια).
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα αφού το νερό έχει βράσει για τα καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Προσοχή! Μην το παρακάνετε. Αφού βράσουν τα μακαρόνια (ένα 10λεπτο το θέλουν), τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι μας. Προσέξτε μην καείτε και ψάχνουμε για οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα και, αφού λιώσει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ! Και για όσους θεωρούν πως το βούτυρο έχει τα λιπαρά του, ας προσθέσουν απλά λάδι την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια.
Στόχος; Να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μας! Έτοιμα! Δεν ήταν και τόσο δύσκολο...Και τώρα η σάλτσα μας. Βάζουμε στο τηγάνι ένα κουταλάκι βούτυρο. Το αφήνουμε μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια, αφού κατεβάσουμε την ένταση στο μάτι μας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον ή την πάριζα (επίσης, μανιτάρια, δε θα ήταν κακή ιδέα). Μετά βάζουμε την κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (δεν αλλάζει κάτι στη γεύση, αλλάζει όμως στις θερμίδες) και ανακατεύουμε για περίπου 3 με 5 λεπτά. Όταν η κρέμα γάλακτος πήξει, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Η σάλτσα, όσο να ’ναι, θέλει παρακολούθηση, γιατί μπορεί εύκολα να βγάλει φτερά…
Και αφού όλα είναι έτοιμα, ας σερβίρουμε!
Καλό θα ήταν ανάμεσα στη σάλτσα και τα μακαρόνια να βάλουμε λίγο τυρί. Δοκιμάστε το!
Επίσης, ένα κλωναράκι μαϊντανό, έτσι για την τσαχπινιά, που όμως θα προσθέσει και χρώμα στο πιάτο μας, δεν είναι κακή ιδέα!
Καλή επιτυχία, λοιπόν, και καλή σας όρεξη!!!

Βίκυ Πιταούλη

Τελευταία άρθρα από τον/την

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Βασιλόπιτα »
You are here